+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76

Przetwory - ogórasy, grzybki marnowane itp.

  1. #11
    agad
    Olimp
    Inka, wlasnie poszukiwałam przepisu na ogórki w curry bede probowała tylko chyba proporcje sobie zmniejsze bo ja nie wyjdą :P to 4 kilo ogórków diabli wzięli

    [ Dodano: Nie Lip 13, 2008 08:56 ]
    Inka, i czy te ogórki potem jak kładziemy do słoików to same czy z tym sosem


  2. #12
    Inka
    Mamuśka
    agad, kładziemy wszystko sprobuj z mniejszej ilości jak wyjdą i będą smakowały to zrobisz więcej lub nie :P


  3. #13
    agad
    Olimp
    Inka, dzieki tak zrobię spróbuję z połowy bo to najprościej
    rozumiem ze po ugotowaniu mozna juz je spróbowac i będą takie jakie mają byc tak?


  4. #14
    Inka
    Mamuśka
    agad, no nie, trzeba odczekać z 2 dni


  5. #15
    agad
    Olimp
    Inka, wydaje mi się ze w przepisie zapomniałas o wodzie ?? bo inaczej mało tej zalewy

    ja zrobiłam dzis na wyprobowanie ale dałam na zrobienie zalewy -
    4 szklanki wody
    1 szkl octu
    1,5 szkl cukru
    1 łyzka soli
    dodałam goryczcę ... ale i tak wydaje mi się że octu za dużo jak na mój gust ... mastepnym razem zmienie sobie proporcje



    a to mój przepis na paprykę czerwoną marynowaną
    1 szkl octu
    5 szkl wody
    3/4 do 1 szkl cukru (zalezy jaka kto woli - bardziej słodką czy bardziej kwaśną - dodawac stopniowo i probowac -ja daje nie całą szklankę)
    1 łyzka soli
    gorczyca, ziele angielskie, koper i czosnek

    papryka pokrojona, zalana zalewą ma się gotowac króko 5 - 10 minut (zeby nie wyszła za miekka - ja gotuję 5 i zostawiam jeszcze jakis czas w tym gorącym garze z wodą)


  6. #16
    Inka
    Mamuśka
    agad, nie, nie zapomniałam. Po ostawieniu robi się "woda sama" i nie trzeba nic dodawać. A przyprawę dałaś??? Curry lub chilli???? Octu nie jest za dużo, bo ich nie czuć occtem wcale.


  7. #17
    agad
    Olimp
    Inka, z moich ogórkowo zero prawie wody sie wypociło nie ma to jak zakupy na ryneczku

    dałam całe opak curry


  8. #18
    Inka
    Mamuśka
    agad, no to jakieś oporne masz będę robiła w tym tyg - zobaczę co mi wyjdzie


  9. #19
    agad
    Olimp
    Inka, ogóraski wyszły super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!


    co prawda ja nie zrobiłam ich w plasterkach tylko cwiartkach i obrałam ze skórki ale są super ... i nawet ciut ostre (a niby curry łagodne)

    cudno miodzio ,,,,, kupuje znowu ogórki i robię na zimę
    jak ja uwielbiam takie kwaśne rzeczy - ze ja tego nie miałam jak w ciąży byłam


  10. #20
    Inka
    Mamuśka
    agad, no to się cieszę ogromnie. Ja robię dzisiaj plus kiszone


+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

Tagi dla tego tematu