+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 182 1 2 3 4 5 11 51 101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1816

Odchudzanie - diety - pogaduchy

  1. #1
    Karolka79
    Nowicjusz

    Arrow Odchudzanie - diety - pogaduchy

    Advertisement



    Tu możemy pochwalic się dietami jakie stosujemy



    Ostatnio edytowane przez pipi ; 04-02-2012 o 22:18

  2. #2
    Lauretta
    Domownik
    Napewno każda z nas stosowała w pewnym momencie swojego życia, dietę odchudzającą ..
    Często wcale nie jest ona konieczna ponieważ nie mamy nadwagi, ale pomimo wszystko katujemy swój organizm drakońskimi dietami - cud ..
    Mawiamy wtedy często że czujemy sie troszkę niewygodnie w swym ciele a gdy pozbędziemy sie tych kilku kilogramów, będzie akurat w sam raz :smile: Akurat :-P
    Osobiście dopiero co przymierzam się do rozpoczęcia jakiejkolwiek diety..Nadmiar kilosków po ciąży pomaluśku doprowadz mnie do szału
    Ale narazie odkładam to jeszcze w czasie


    Poniżej zamieszczam kilka z tych najbardziej znanych z diet odchudzających

    Powodzenia w dietowaniu




    ***Dieta 1000 kcal***

    Założenia:
    Dieta jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. Na początku zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw przez tydzień zapisuj wszystko co zjadasz, każdy posiłek i przekąskę. W diecie tej zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. "puste kalorie" i "bomb kalorycznych", czyli duże ilości tłuszczu, słodycze, tłuste mięsa, wędliny i sery (szczególnie żółte), piwo, alkohol. Wszystko krój na cienkie plasterki - stwarza to pozory obfitości. Wyłącz ostre przyprawy, pobudzają apetyt. Jedz na małych talerzykach, oszukasz wzrok. Po każdym kęsie odkładaj kanapkę na talerzyk. Sięgnij po nią gdy będziesz mieć puste usta. Wypij szklankę wody przed posiłkiem. Jedz powoli i dokładnie przeżuwaj. Nie zjadaj czegoś tylko dlatego, że mogłoby się zmarnować. Usuwaj skórkę z drobiu. Śmietanę zastępuj kefirem lub jogurtem.
    W przybliżeniu tak powinien wyglądać "rozpis" kaloryczny posiłków:

    I śniadanie - 250 kcal,
    II śniadanie - 100 kcal,
    Obiad - 350 kcal,
    Podwieczorek - 100 kcal,
    Kolacja - 200 kcal

    Przykład:
    I śniadanie - 250 kcal:
    Do wyboru
    1. Bułeczkę pełnoziarnistą posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka.
    2. 3 dag płatków czekoladowych zalać połową opakowania jogurtu waniliowego, wkroić mandarynkę.
    3. 10 dag twarożku wymieszać z łyżeczką śmietany, skropić sokiem z cytryny i posłodzić słodzikiem. Dodać pokrojone pół pomarańczy i pół jabłka oraz 10 dag malin.
    4. Kromkę ciemnego tostu posmarować łyżeczką margaryny, obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego lub łyżeczką serka topionego. Zjeść z kiwi i marchewką lub pomidorem, papryką.
    5. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką masła i 5 dag twarożku, położyć pomidora na kanapkę.
    6. Jajko roztrzepać z łyżką wody, dodać pół pęczka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła. Zjeść z kromką chleba z pełnego przemiału.
    7. Małą bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu.

    II śniadanie i Podwieczorek - 100 kcal:
    Do wyboru
    1. Kromka chleba z masłem i pomidorem.
    2. Kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku i pomidorem.
    3. Kromka pumpernikla z masłem i pół ogórka.
    4. Filiżanka zupy pomidorowej z ryżem.
    5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem.
    6. Marchewka z jabłkiem i sokiem cytrynowym.
    7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem.
    8. 6 cieniutkich plasterków polędwicy wieprzowej.
    9. 4 cienkie plasterki mortadeli.
    10. Plasterek szynki gotowanej.
    11. 6 plasterków polędwicy drobiowej.
    12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek.
    13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem.
    14. Szklanka maślanki z kromką chrupkiego pieczywa.
    15. Mały banan.
    16. Grejpfrut.
    17. 2 brzoskwinie.
    18. 2 jabłka.
    19. 2 delicje.
    20. 5 kostek czekolady.
    21. 3 kulki lodów owocowych.

    Obiad - 350 kcal:
    Do wyboru
    1. Pokroić w zapałkę 10 dag piersi z kurczaka, małą zieloną lub żółtą cukinię, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą chińską. Posypać tymiankiem, zjeść z kromką chleba pełnoziarnistego lub dwoma małymi ziemniakami.
    2. 10-15 dag piersi z kurczaka obsypać przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), usmażyć na łyżeczce oliwy. Ugotować 15-20 dag warzyw (kalafiora, brokuła, fasolki szparagowej, marchewki). Zjeść z 1 ziemniakiem.
    3. 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek opłukać i pokroić. Obsmażyć na łyżce oleju. Dodać 5 dag groszku oraz łyżkę chudej śmietany. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.
    4. 10 dag mielonego mięsa wyrobić z łyżką twarożku, solą i pieprzem. Uformować małe frykadelki. Oczyścić 2 strąki papryki, obrać cebulę. Warzywa drobno pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Frykadelki smażyć z warzywami.
    5. Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z sałatką z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku.
    6. Szklankę kaszy gryczanej zjeść z jajkiem sadzonym na łyżeczce oleju. Wypić do tego szklankę maślanki lub kefiru.
    7. Jednego sporego ziemniaka ugotować w mundurku i pokroić. Mały kawałek czerwonej papryki pokroić w kostkę. Wymieszać 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Marynatą polać warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, flądry, pstrąga lub soli usmażyć na maśle lub margarynie.

    Kolacja - 200 kcal:
    Do wyboru
    1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego.
    2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g).
    3. 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryną i białym serem oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora.
    4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej wędliny i sałatką z papryki, cebuli i pomidora.
    5. Kromka pieczywa i sałatka z pora, ogórka kiszonego, 3 łyżek groszku konserwowego.
    6. Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa
    7. Sałatka z tuńczykiem (120g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki ugotowanego ryżu, 2 liście kapusty pekińskiej)


    Dieta 1000 kcal została opracowana przez Instytut Żywności i Żywienia



    ***Dieta Andersona***

    Założenia:
    Opracował ją dietetyk z uniwersytetu w Los Angeles, Henry L. N. Anderson. Jest to również jedna z diet nie łączenia. Jej zwolennicy twierdzą, że przyczyną tycia jest nieprawidłowo zestawiony jadłospis. Trzeba jednak w niewielkim stopniu wieczorem pilnować liczby kalorii, a także przestrzegać pewnych reguł.

    Od północy do 12.00 - wolno jeść tylko owoce i pić soki owocowe (wyciśnięte z owoców).

    Od godz. 12.00 do 16.00 - w południe wypijamy sok warzywny. Około 30 minut później można zacząć jeść sałatki warzywne, których podstawą ma być sałata. Zakazane są wszelkie sosy, także na bazie jogurtu czy oliwy z oliwek.

    Od godz. 16.00 do 20.00 - można jeść wszystko, pamiętając, że nie wolno łączyć białek z węglowodanami (np. mięsa, ryb i serów z ziemniakami, kaszą, pieczywem i makaronem). Po zjedzeniu owoców należy odczekać 30 minut do następnego posiłku. Ostatni posiłek należy zjeść przed 20.00.

    Trzeba również pamiętać o następujących sprawach: jemy wówczas, gdy jesteśmy głodni, wykluczona jest kawa, herbata, alkohol, woda gazowana i kupowane soki, nie pijemy bezpośrednio przed, w trakcie i zaraz po posiłku.

    Przykład:
    Od północy do 12.00:
    Sok jabłkowy, banany, dojrzałe gruszki, winogrona.

    Od godz. 12.00 do 16.00:
    Sok z marchwi, sałata z pomidorami i cebulą, migdały.

    Od godz. 16.00 do 20.00:
    Pieczone ziemniaki, zielony groszek, chude mięso z sałatą i warzywami.



    ***Dieta dr Atkinsa***

    Założenia:

    Twórcą tej diety jest amerykański lekarz Robert C. Atkins, który jest założycielem i dyrektorem Centrum Medycyny Komplementarnej w Nowym Jorku. Jego zdaniem, aby skutecznie walczyć z otyłością i nadwagą, nie trzeba zmniejszać ilości jedzenia. Wystarczy ograniczyć spożycie węglowodanów, podstawowego paliwa energetycznego, a przez to zmusić organizm do spalania nagromadzonego tłuszczu. Podczas 2 tygodniowej diety nie je się pieczywa, produktów zbożowych, warzyw zawierających skrobię, jogurtu, mleka i owoców. Dzienny jadłospis nie może zawierać więcej niż 20 g węglowodanów. Mięso, wędliny, ryby i jaja można jeść w ilościach zaspokajającej głód, nie wolno ich jednak łączyć z produktami zawierającymi węglowodany. Ponieważ dieta drastycznie ogranicza ilość spożywanych warzyw i owoców, podczas jej stosowania należy przyjmować preparaty witaminowo – mineralne.

    Przykład:
    Śniadanie:
    Jajecznica lub jajka sadzone z bekonem, szynką lub kiełbasą, kawa bezkofeinowa lub herbata.

    Obiad:
    Wędliny, kurczak pieczony lub smażony, rosół drobiowy, mała porcja surówki, woda mineralna niegazowana.

    Kolacja:
    Pasztet z kurzych wątróbek, stek, surówka z sosem vinegret, bita śmietana bez cukru.

    W ciągu dnia:
    Wędliny jako przekąski, woda mineralna, nie słodzona kawa, herbata.


    ***Dieta dr Budwig***

    Założenia:
    Twórcą tej diety pro-zdrowotnej jest dr Johanna Budwig - biochemik z Niemiec. Jej odkrycia (badania nad kwasami tłuszczowymi omega-3 i olejem lnianym) znalazły zastosowanie min. w leczeniu takich chorób jak: choroba Alzheimera, nowotwory, miażdżyca, alergia, dermatozy, depresja. Dieta dr Budwig bazuje na dostarczeniu organizmowi pokarmów bogatych m. in. w tłuszcze omega-3, węglowodany złożone, błonnik i antyoksydanty. Podstawowe zasady diety dr Budwig obejmują następujące zagadnienia:

    Podstawowym tłuszczem w diecie dr Budwig jest olej lniany tłoczony na zimno i nieoczyszczony. Zabronione jest używanie jakichkolwiek rafinowanych bądź uwodornionych tłuszczów (olejów, margaryn, majonezów). Aby osiągnąć skuteczne efekty leczenia, należy bezwzględnie wyeliminować z diety produkty smażone, tłusty nabiał, mięsa,

    Spożywać należy produkty świeże. Potrawy nie powinny być przyrządzane na bazie produktów konserwowanych sztucznie, z dodatkami chemicznymi (np. benzoesan sodu i innych sztucznych dodatków do żywności),

    Olej lniany zjadać należy codziennie w postaci tzw. Pasty (Pastę wykonuje się miksując przez 6 do 8 minut olej lniany i chudy biały twarożek w proporcjach 5-6 łyżek oleju na 12,5 dkg sera, 2 łyżki stołowe stosuje w profilaktyce, 2-4 w lekkich schorzeniach, 6 łyżek stołowych w ciężkich przypadkach. Po przyrządzeniu pastę trzeba przechowywać w lodówce. Można ją doprawiać do smaku na ziołami, solą, czosnkiem, papryką, pieprzem. Dr Johanna Budwig zaleca jeść pastę rano razem z muesli, płatkami zbożowymi, łyżką zmielonego siemienia lnianego i utartym jabłkiem) i samodzielnie. Dla osób chorych wskazane jest zjadanie także zmielonego siemienia lnianego.


    Produkty zalecane w diecie:

    Ryby morskie ( makrela, dorsz, śledź, tuńczyk) do 200 g dziennie,

    Owoce świeże, w ilości 3 do 4 średniej wielkości porcji dziennie. Owoców nie należy mieszać,

    Warzywa ze szczególnym uwzględnieniem takich warzyw jak brokuły, kapusta, brukselka, marchewka. W przeciwieństwie do owoców warzywa można mieszać,

    Soki owocowe przynajmniej raz dziennie szklankę. Pomiędzy wypiciem soku z owoców cytrusowych a zjedzeniem pasty powinno upłynąć kilka godzin,

    Mleczne produkty ukwaszone (jogurty naturalne, kefiry, maślanka, mleko acidofilne),

    Zboża w postaci pieczywa z pełnego przemiału i płatków nie oczyszczonych,

    Drożdże spożywcze (należy je przed spożyciem zagotować),

    Woda. Wskazane jest pić 2 litry wody dziennie (oczyszczonej mechanicznie filtrami, albo butelkowanej źródlanej, ale nie mineralnej) Płyny (woda i soki) najlepiej spożywać przed posiłkiem.


    Produkty dozwolone w diecie:

    Mięso i drób, ale tylko nie przetworzone, niskotłuszczowe, od zwierząt, którym nie podawano karmy zawierającej hormony, pestycydy i antybiotyki, w ilościach - okazjonalnie. W przypadku ciężkich chorób, np. nowotworów, z mięsa i drobiu należy zrezygnować zupełnie,

    Miód.


    Produkty zabronione w diecie:

    Cukier, sztuczne słodziki, soki z kartoników i butelek,

    Syntetyczna witamina A (z preparatów witaminowych),

    Inne tłuszcze poza tłoczonym na zimno olejem lnianym.




    ***Dieta dr Kwaśniewskiego (Żywienie optymalne)***

    Założenia:

    Żywienie optymalne opracował, ponad 20 lat temu, na podstawie ogólnych reguł biochemii i fizjologii dr Jan Kwaśniewski. Zasady tego żywienia zostały przebadane na zwierzętach, a później sprawdziły się na chorych. Przed 10 laty udowodniono na podstawie doświadczeń przeprowadzonych w Katedrze Higieny Akademii Medycznej w Łodzi, że żywienie optymalne w żadnym razie nie szkodzi chorym, a w bardzo wielu przypadkach pomaga. Dieta jest chwalona przez stosujących i nagminnie potępiana przez lekarzy. Opiera się na założeniu, że człowiek może sam się wyleczyć z wielu chorób pod warunkiem, że dostarczy organizmowi odpowiednie paliwo czyli tłuszcz. Zalecane spożycie białka na dobę wynosi 30-50g (zalecane jest białko zwierzęce), w początkowym okresie po przejściu na tą dietę ilość białka może wynosić 100-130g i powoli powinno się ją redukować. Proporcje między białkiem - tłuszczem - węglowodanami powinny wynosić 1:2,5 - 3,5:0,5. Jeść możemy tyle aby być sytym, przy zachowaniu powyższych proporcji. Dr Jan Kwaśniewski jest przeciwnikiem wszelkiego rodzaju postów i głodówek. Dieta ta jest także o działaniu odchudzającym. Z produktów mlecznych najwartościowsze dla nas są: masło (o zawartości tłuszczu, co najmniej, 82,5%), śmietana (od 30% tłuszczu), ser biały (od 30% tłuszczu), ser żółty (60% tłuszczu w suchej masie). Z mięs najwartościowsza jest wieprzowina, ponieważ jej skład chemiczny jest najbardziej zbliżony do składu ciała ludzkiego. Najlepsze są jednak podroby: serce, wątroba, móżdżek i nerki. Wszystkie wymienione produkty zawierają dużo tłuszczu, czyli źródło energii oraz wartościowe białko, które służy jako materiał do budowy i wymiany komórek naszego ciała. Podobnie jak białko i tłuszcze, tak i węglowodany mogą być lepsze i gorsze. Cukry ze skrobi wchłaniają się wolniej z przewodu pokarmowego i dlatego nie powodują nagłych wahań poziomu glukozy we krwi. Dorosły człowiek powinien spożywać około 50g węglowodanów na dobę, a dokładniej mówiąc 0,8g na kilogram należnej wagi ciała. Jeżeli spożywa się dużo węglowodanów, to organizm musi przekształcić je w tłuszcze. Wymaga to dużego zużycia białka, witamin, soli mineralnych i energii. Dlatego najlepiej spożywać tłuszcze gotowe, z których węglowodany powstawać nie mogą. Natomiast z węglowodanów tłuszcze powstają szybko. Głównym składnikiem diety są tłuszcze. Jedną trzecią ilości tłuszczów stanowi białko, a tylko tyle co połowa ilości białka wolno zjadać węglowodanów. Powstaje stosunek B T W (Białko : Tłuszcz : Węglowodany) 1:2,5 - 3,5:0,5. Po przystosowaniu się organizmu do diety (okres przebudowy), a więc po 2-3 tygodniach u ludzi młodych i zdrowych, a po około 6 tygodniach, lub dłużej u starszych, zapotrzebowanie na białko zmniejsza się. Wówczas proporcja Białka:Weglowodany 1:0,5; zmienia się na 1:1. Mogą być tutaj pewne różnice w zależności od wieku, wysiłku fizycznego i różnych dolegliwości. Ludzie otyli powinni w pierwszych miesiącach zmniejszyć ilość tłuszczu do 1-2 gramów na 1 gram spożywanego białka, gdyż spalają własne tłuszcze. Proporcja dla człowieka dorosłego, młodego i zdrowego, aktywnego zawodowo to 5 gram tłuszczu na 1 gram białka, ponieważ nie buduje już swego organizmu, a potrzebuje dużo energii. Dziecko, które rośnie i rozwija się potrzebuje więcej białka. Mogą być też niewielkie rozbieżności u ludzi chorych. W Arkadiach na terenie całego kraju pod fachowym okiem lekarzy i dietetyków optymalnych wracają do zdrowia pacjenci cierpiący na schorzenia uważane, przez współczesną medycynę, za nieuleczalne, takie jak cukrzyca typ I i II, astma, stwardnienie rozsiane, miażdżyca, choroby zwyrodnieniowe stawów i kręgosłupa i inne. Aby osiągnąć takie efekty należy przestrzegać zasad żywienia optymalnego.


    Produkty zalecane w diecie:


    Tłuszcze zwierzęce – smalec, słonina, boczek, sadło, szpik kostny, masło,

    Jajka kurze (głównie żółtka),

    Sery,

    Śmietana (od 30% tłuszczu),

    Mięso wieprzowe, tłuste,

    Podroby,

    Galarety podrobowe i mięsne,

    Tłuste wywary i rosoły,

    Wędliny tłuste, a najlepiej podrobowe (salcesony, pasztetowe, kaszanka),

    Drób (tylko tłusty: gęś, kaczka),

    Ryby tłuste, smażone na smalcu.


    Produkty dozwolone w diecie:

    Mleko – najtłustsze, a najlepiej z dodatkiem śmietany,

    Warzywa o małej ilości węglowodanów z dodatkiem tłuszczu (np. fasola szparagowa polana masłem),

    Ziemniaki (około 100g) z tłuszczem lub w postaci frytek na smalcu,

    Owoce jagodowe, mało-słodkie (porzeczki, maliny, jeżyny, agrest, poziomki, truskawki),

    Orzechy, migdały, wiórki kokosowe,

    Kawa, herbata, majonez, przyprawy.


    Produkty zabronione w diecie:

    Cukier (wszystkie słodycze),

    Miód,

    Przetwory owocowe (dżemy, kapusty, powidła),

    Ryż, kasza,

    Chleb i inne pieczywo,

    Potrawy mączne (kluski, makarony, ciastka),

    Warzywa i owoce o dużej zawartości węglowodanów,

    Mąka ziemniaczana i zbożowa (dopuszcza się niewielkie ilości w przepisach optymalnych), budynie, kisiele,

    Ziarna grochu i fasoli,

    Napoje słodkie.


    ***Dieta prezydencka (kapuściana)***

    Założenia:

    Kapusta stanowi cenne źródło witamin i innych niezbędnych dla organizmu związków. Może w zupełności zaspokoić zapotrzebowanie na witaminę C. Zarówno świeża, jak i kiszona kapusta zwiększa aktywność przewodu pokarmowego i reguluje pracę jelit, ma także szerokie właściwości lecznicze. Kapusta kiszona jest wyjątkowo mało kaloryczna: 100 g ma tylko 16 kcal.
    Dieta zyskała popularność, dzięki plotce która mówiła że właśnie dzięki niej prezydent Kwaśniewski zyskał piękną figurę. Została opracowana dla pacjentów z problemami kardiologicznymi. Osoby, które ją stosowały chudną nawet do 5kg/tydzień, jednak większość z nich wróci do poprzedniej wagi (efekt Jojo). Polega na wprowadzeniu do jadłospisu dużych ilości warzyw, które wypełniają żołądek (według autorów likwidują także uczucie głodu). Bez ograniczeń można jeść zupę jarzynową (zupa powinna składać się zawsze z kapusty) oraz warzywa i owoce, zaś mięso i węglowodany są mocno ograniczone. Dieta ta nie powinna być stosowana dłużej niż tydzień, jednak zalecane jest podawanie do obiadu zupy kapuścianej.

    Przepis na zupę I:
    6 dużych cebul,2 zielone papryki, puszka koncentratu pomidorowego, gałązka selera naciowego i główka kapusty. Przygotowanie: wszystkie składniki pokroić i ugotować przyprawić do smaku solą i pieprzem, można dodać kostkę rosołową lub sos sojowy.

    Przepis na zupę II:
    Zagotować 2 szklanki wody z małą puszką koncentratu pomidorowego i poszatkowaną jedną główką kapusty.

    Przykład:

    Śniadanie:
    2 jajka i 3 łyżki wody wymieszać z solą i pieprzem, wylać na patelnię. Dodać 30 g szynki. Do tego jedna kromka razowego chleba lub 2 kromki razowego chleba posmarować masłem, położyć 20 g chudego białego sera, posmarować niskokaloryczną konfiturą, lub 1 kromka pełnoziarnistego chleba z masłem, plasterek chudej wędliny, 1 pomidor, lub 3 łyżki płatków owsianych wymieszać z 3 łyżkami chudego jogurtu. 1 małe jabłko pokroić w kostkę i dodać do płatków.

    Obiad:
    Ryba z kapustą lub koszyczki z wędliny z kapustą, lub zupa z kapusty z ziemniakami, lub zapiekany bigos.

    Kolacja:
    Placek z tartych kartofli z jabłkiem i kapustą, dodatkiem tuńczyka i płatków owsianych lub sałatka z kapusty, pomidorów, ziemniaków i szynki z dodatkiem cykorii i natki pietruszki, lub czerwona kiszona kapusta z piersią indyczą, buraczkami, kawałkami gruszki i chrupkim pieczywem, lub kromka chleba z kapustą posypaną kminkiem oraz plasterkami sera oscypka (można pokropić olejem).



  3. #3
    Ewa 74
    Olimp
    Ja kochane próbuję coś nie coś zrzucić i przede wszystkim staram się jeść zdrowo i mniej niż dotychczas. Zmieniłam chleb pszenny na razowy i żytni, nie jem tłustego, pije wode mineralna nie gazowaną i soki. Jutro się ważę po raz trzeci i zobaczymy czy coś to dało. Tak dla informacji należy się ważyć rano po toalecie, zawsze tego samego dnia tygodnia. Ja tak robię i ciekawe co będize jutro


  4. #4
    Lauretta
    Domownik
    Ja teraz powalczyć muszę z ciążowymi pozostałościami
    A pochwalę się przy okazji że,jakieś trzy lata temu, kiedy to zupełnie przestałam jeść mięso i przeszłam na dietę wegetariańską w ciągu dwóch miesięcy schudłam 7kilo Waga( do ciąży ) utrzymywała mi się przez cały czas w granicy 56-58 kg,popostu jadłam to co lubię jednak bazując głównie na owocach i warzywach i udało mi sie tę wagę utrzymać bez problemu ..
    Nie odmawialam sobie również słodyczy jak i "chemii" typu chipsy, napoje gazowane i różne inne wynalazki :-P

    Cytat Ewa 74 :
    Ja tak robię i ciekawe co będize jutro
    Ewcia, no to trzymam kciuki
    Coś napewno drgnęło na wadze -- wskazóweczka poleci w dół


  5. #5
    Ewa 74
    Olimp
    Lauretta, ach ta moja waga drgnęła, ale tylko o 0,1 kg Jednak dobre i to Za tydzień kolejne ważenie.


  6. #6
    Lauretta
    Domownik
    Cytat Ewa 74 :
    tylko o 0,1 kg
    Ewa, dobre i to
    nieważne że tylko o 0,1 ale drgnęła..
    czyli dietka zaczyna przynosić efekty
    tak trzymać


  7. #7
    Ewa 74
    Olimp
    Lauretta, też się cieszę, dlatego dziś zgodnie ze zwyczajem paczek, ale jeeeeeden


  8. #8
    Lauretta
    Domownik
    Cytat Ewa 74 :
    dziś zgodnie ze zwyczajem paczek, ale jeeeeeden
    Boszeeee, ja wciągnęłam aż 4
    Co za głupol ze mnie,nio A potem się wściekam że nie mogę wejść w spodnie sprzed ciązy


  9. #9
    strzalka
    Nowicjusz
    Ja stosowlam kopenhadzka,ale nie polecam jak ktos ma ciezka prace,schudla 12 kg i waga ta utrzymywla sie 2 lata,moim problemem jest wrecz nalogowe podjadanie slodyczy


  10. #10
    paula710
    Olimp
    Cytat strzalka :
    moim problemem jest wrecz nalogowe podjadanie slodyczy
    no to ja mam ten sam problem....


+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 182 1 2 3 4 5 11 51 101 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. 11-22-2009, 00:27
  2. 11-22-2009, 00:21
  3. 11-22-2009, 00:19
  4. 11-22-2009, 00:13
  5. 11-22-2009, 00:08

Tagi dla tego tematu



Fajne strony