+ Odpowiedz na ten temat
Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Niedoczynność i nadczynność tarczycy

  1. #61
    anul
    Nowicjusz
    To cudownie , że Tobie się udało. Ja niestety nie mam aż tyle czasu. Mam 36 lat...


  2. #62
    Margotka
    Olimp
    Cytat anul : Zobacz post
    Krótko... dla mnie to 5 test, 5 potok łez i 5 rozczarowanie...
    dla Ciebie długo dla innych krotko..u mnie takich cykli "juz" (dla innych tez nie duzo) prawie 40 i konca nie widac.
    a co do Twojej sytuacji to koniecznie musisz ustalic czy masz owulacje i czy Twoj M ma dobre wyniki nasienia. Na tarczycy sie nie znam, ale PCOS tez mi towarzyszy i wiem, ze sam duphaston nie pomoze.

    Ostatnio edytowane przez Margotka ; 06-26-2013 o 20:45

  3. #63
    anul
    Nowicjusz
    Czekam cierpliwie do października . Jeśli się nie uda idziemy na badania.
    Cierpliwie... kogo ja chcę oszukać? Bardzo niecierpliwie!!!


  4. #64
    marciucha
    Super Moderator
    Cytat anul : Zobacz post
    Mam 36 lat...
    ja 34
    moim zdaniem nie macie na co czekać, tylko trzeba działać, właśnie przez wiek


  5. #65
    anul
    Nowicjusz
    Jak tu działać jak wszystko idzie pod górkę? Myślę, że po operacji partnera pójdzie nam lepiej. Wiem, że ona się uda i wszystko będzie oki... MUSI!!! Jeśli po operacji będzie mógł


  6. #66
    marteczka09
    Nowicjusz
    Hej dziewczyny, dołączam do Was. Od ponad 10 lat leczę się na niedoczynność tarczycy. Jestem prawie 3 lata po operacji, miałam wole dość duże, w sumie to moja tarczyca już nie funkcjonowała dlatego zdecydowałam się na operację. Po operacji zaczęły się problemy TSH tak mi skakało - od 0,005 do 82 i lekarz nie wiedział dlaczego, zmieniał tylko dawki leków. W końcu zmieniłam lekarza, trafiłam na super panią dr - uregulowała mi TSH ale teraz sama się rozchorowała i obecnie jestem pod opieką 3 lekarza w ciągu roku. Przyjmuję euthyrox 100 i 125 na przemian. Liczę na to, że w końcu się uda....dziewczyny podpowiedzcie - jakie badania przy tarczycy robicie, ja badam regularnie (co 0,5 roku) TSH, ft3 i ft4 od czasu do czasu ale czy coś jeszcze? prolaktyna? chciałabym mieć pewność, że wszystko ok.


  7. #67
    marciucha
    Super Moderator
    przeciwciala zrob
    P-ciala p/peroksydazie tarczycowej
    P-ciala p/tyreoglobulinie


  8. #68
    marteczka09
    Nowicjusz
    no i mam wyniki... tsh - 92,8 ; ft4 - 0,6; ft3 - 2,14; p/ciała ATG 43,6; p/ciała TP0 20,01; prolaktyna - 48, 72. Trochę się załamałam... sama nie wiem co myśleć :/ chyba jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem mam dość... zobaczymy co jutro powie lekarz.


  9. #69
    Amus
    Mamuśka
    Cytat marteczka09 : Zobacz post
    no i mam wyniki... tsh - 92,8 ; ft4 - 0,6; ft3 - 2,14; p/ciała ATG 43,6; p/ciała TP0 20,01; prolaktyna - 48, 72. Trochę się załamałam... sama nie wiem co myśleć :/ chyba jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem mam dość... zobaczymy co jutro powie lekarz.
    o cholera....
    nie ma beznadziejnych przypadków trzeba na dobrego lekarza trafić


  10. #70
    lullaby
    Nowicjusz
    Mnie w ciąży wykryto że mam niedoczynność tarczycy. Teraz po nowym roku ide na kontrolę, bo lekarka kazała odstawić leki. Zobaczymy co wyjdzie...


+ Odpowiedz na ten temat
Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 7

Tagi dla tego tematu