+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Prolaktyna

  1. #1
    myszaa
    Nowicjusz

    Arrow Prolaktyna

    Advertisement



    Witam serdecznie. Mój problem to krwawienie przedmiesiączkowe( 5-7 dni przed), ból piersi nawet tydzień przed miesiączką. Pierwszy taki miesiąc zdażył mi się w grudniu. Ponieważ bardzo dużo pracowałam od grudnia do marca. Zbagatelizowałam problem. Zrobiłam końcu badania, które zalecił mi ginekolog. Oto moje wyniki.

    3 dzień cyklu:
    Progesteron 18,82 ng/ml Zakres wartości: 0,27- 2,61 -faza folikularna
    3,28- 38,63- faza owulacyjna
    5,25- 38,63- faza lutealna
    Wynik w normie.
    W 3 dniu cyklu:

    Hormon folikulotropowy FSH 6,3 ml/U/ml Zakres wartości: 4- 13- faza folikularna
    5- 22- faza owulacyjna
    1- 13- faza lutealna

    Estradiol 129,0 pg/ml 39- 189- faza folikularna
    94- 508- faza owulacyjna
    48- 309- faza lutealna

    Hormon luteinizujący LH 2,5 mlU/ml 1-18- faza folikulrna
    24- 105- faza owulacyjna
    0,4- 20- faza lutealna

    20 dzień cyklu :
    Prolaktyna 19,36ng/ml 1,39- 24,2
    Prolaktyna ( 1 godz. po MCP) 238,5 ng/ml

    Z wynikami dopiero za tydzien idę do lekarza. Do tego czasu proszę Was o interpretację z własnych doświadczeń. Denerwuję się patrząc na te liczby. Koleżanka, która kończy medycynę mówi, że prolaktyne mam za wysoką po tabletce. Czy na forum można wysłać wyniki lekarzowi i poprosić o interpretację ? Pozdrawiam.




  2. #2
    agunia29
    Mamuśka
    myszaa, na prolaktynę dostaniesz bromergon 3 miesiące i sie ustabilizuje, masz troche zbyt niski stosunek LH i FSH bo u Ciebie jest to: 0,396 ale to moze miec związek z prolaktyną, jak masz szansę to poproś lekarza o skierowanie na rezonans magnetyczny


  3. #3
    Madziulla
    Mamuśka
    dziewczyny ja mam prolaktyne 11,1 to norma bo norma od 2,5 chyba do 25, ale widze, ze u was nawet jesli w normie robi sie jeszzce ajkies badania... U mnie rok po odstwieniu lola od piersi nadal jak nacisne ppojawiaja sie kropelki pokarmu, stad zlecona prolaktyna... musze zadzwonic do gina, a jakie jest asze zdanie?


  4. #4
    Agnieszka2211
    Mamuśka
    Madziulla, prolaktyna ok, ja z taka zaszlam z Matim, ale robilam tez po obciazeniu, czyli bralam pigulke Metoclopramidu (czy jakos tak) i po godzinie znowu badanie prolaktyny.


  5. #5
    Madziulla
    Mamuśka
    Agnieszka2211, dzieki agus


  6. #6
    mozajkajesienna
    Mamuśka
    ja dzisiaj odebralam wynik prolaktyny 22 dzien cyklu norma 4,79-23,3 ja mam 65,4 i nie wiem co myslec


  7. #7
    Madziulla
    Mamuśka
    mozajkajesienna, ja sie totalnie nie znam agnieszka2211 moze mogłaby pomoc


  8. #8
    mozajkajesienna
    Mamuśka
    Madziulla, teraz doczytalam ze prolaktyne powinno sie robic min 3 godz po posilku a ja zrobilam zaraz po sniadaniu kurde myslalam ze tylko morfologie sie robi na czczo


  9. #9
    Madziulla
    Mamuśka
    mozajkajesienna, mo w bardzo dobrym laboratorium mowili, ze wcale nie musze byc na czczo, ja tez miałam po jedzeniu, niewazny cykl i spożyty pokarm


  10. #10
    mozajkajesienna
    Mamuśka
    Madziulla, no to jedzenie odpada jako czynnik podnoszacy prolaktyne. a wysilek dzien wczesniej? bo i taka opinie znalazłam


+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. 01-08-2010, 08:45
  2. 12-01-2008, 08:55
  3. 12-17-2007, 00:23
  4. 06-18-2007, 07:46
  5. 05-23-2007, 13:31

Tagi dla tego tematu